Onderzoek: Nederlanders redelijk tevreden met sim only-aanbieders

16 februari 2018

Nederlanders zijn redelijk tevreden met hun sim only-aanbieder,. Dit stelt de mobiele vergelijkingssite Simonly.nl in een onderzoek naar tevredenheid van eindgebruikers. KPN-dochter Simyo kwam als beste uit de bus.

 

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders een gemiddeld cijfer van 7,9 geven voor alle 9 onderzochte sim only-aanbieders en dat de algemene kwaliteit in orde is. Sim only-aanbieder Simyo, een dochter van KPN, scoorde in het onderzoek het beste met een gemiddeld cijfer van 8,4. Op de tweede plaats komt Youfone met een gemiddeld cijfer van 8,1 en KPN eveneens met 8,1. Onderaan staat Vodafone-dochter Hollandsenieuwe met een cijfer van 7,5.

Abonnementsprijzen
In het onderzoek gaven de respondenten ook nog hun mening over verschillende onderwerpen, zoals tevredenheid, abonnementsprijs en bereik in het land. In de categorieën algemene tevredenheid en abonnementsprijs eindigde Simyo met een 8,4 ook op de eerste plaats. Op een gedeelde tweede plaats volgen Youfone en T-Mobile, met een 7,9. Simyo klanten gaven aan tevreden te zijn over de abonnementsprijzen, terwijl KPN en Telfortklanten de prijs liever iets omlaag zagen gaan.

Provincies
Op provincieniveau vielen er wel een aantal dingen op. De ondervraagden uit de provincie Groningen gaven aan van alle provincies het minste last te hebben van storingen. Inwoners uit de provincie Drenthe, Overijssel, Flevoland en Friesland gaven met een 7,9 het hoogste cijfer voor internetsnelheid. Zeeland en Brabant kwamen als provincies met het traagste internet uit de bus, met gemiddeld een 7,2. Met een 8,3 voor totaal bereik, bellen en internet, storingen niet meegenomen, staan de postcodegebieden Friesland/Flevoland, Zuid-Holland en Drenthe/Overijssel op een gezamenlijke eerste plaats. De provincies Groningen, Zeeland en een deel van Noord-Brabant kregen de laagste cijfers voor gemiddeld bereik, bellen en internet, storingen niet meegenomen. Ook signaleerde men hier het hoogste aantal storingen.