Home > Mobiele applicaties, Onderzoek > Nederlandse bedrijven geloven in mobiele applicaties

Nederlandse bedrijven geloven in mobiele applicaties

23 februari 2012

Volgens beveiligingsspecialist Symantec gebruiken Nederlandse bedrijven steeds meer mobiele applicaties. Uit het 2012 State of Mobility Survey van de informatiespecialist blijkt dat er een omslagpunt is in de adoptie van mobiele technologie en is er een toename te zien in het gebruik van mobiele applicaties binnen Nederlandse organisaties. Van de onderzochte bedrijven geeft 73 procent aan dat zij op zijn minst aan het nadenken is over het inzetten van op maat gemaakte mobiele applicaties. Een derde geeft aan dat zij op dit moment mobiele applicaties aan het implementeren is of deze al heeft geïmplementeerd.

Uitdaging
Ondanks deze adoptie geeft een derde van de Nederlandse respondenten aan dat mobiele technologie enigszins tot uiterst uitdagend is. Nog eens 44 procent geeft aan dat zij mobiele apparaten ziet als een van de grootste risico’s van IT. In het licht van deze uitdagingen probeert IT, zo stellen de onderzoekers van de specialist, een balans te vinden tussen de voordelen en risico’s van mobiele technologie door zijn aanpak om te zetten naar mobility om zo een verbeterde flexibiliteit, verhoogde productiviteit en effectiviteit van de medewerkers te bieden.

Verwachtingen
De significante adoptie van mobiele applicaties door organisaties laat een groot vertrouwen zien in de mogelijkheden van mobiele devices om meerwaarde te kunnen leveren. Dit vertrouwen wordt ook ondersteund door een zeldzame afstemming tussen verwachtingen en realiteit. Over het algemeen zijn de verwachte winsten van nieuwe technologieën veel groter dan de realiteit op het moment van implementatie. Echter, van de smartphones en tablets die op dit moment binnen bedrijven worden gebruikt, verwacht zeventig procent van de respondenten van het Symantec-onderzoek een verhoging in de productiviteit van medewerkers te zien. Verder zag 77 procent na de implementatie al een stijging in de productiviteit. Daarnaast vertrouwt iets meer dan de helft, 51 procent van de respondenten, op mobiele devices voor applicaties die direct zakelijk kunnen worden toegepast.