Home > 5G, Branchenieuws, Juridische zaken, Mobiele diensten, Mobiele infrastructuur, Mobiele operators, Mobiele technologie, Mobiele toepassingen, Nederland > Operators: Nederlandse 5G-uitrol in gevaar door bezwaren van burgers

Operators: Nederlandse 5G-uitrol in gevaar door bezwaren van burgers

2 maart 2020

De drie Nederlandse mobiele operators geven aan dat de uitrol van 5G in ons land gevaar loopt door toenemende bewaren van omwonenden tegen de plaatsing van 5G-antennes. Dit berichtte deze week het AD.

Volgens de krant maken steeds vaker bezorgde burgers bezwaar tegen de plaatsing van 5G-antennes. Dit komt doordat zij vrezen dat de straling van deze zendmasten een gevaar vormen voor de gezondheid. Dit heeft een direct gevolg voor de plaatsing van deze masten. De drie grote mobiele operators signaleren dat de plaatsingstrajecten nu veel langer duren door de procedures die worden aangespannen. In plaats van een ‘normaal’ traject van anderhalf tot twee jaar, kan dit nu zelfs twaalf jaar duren.

Frustratie bij mobiele operators

Deze lange plaatsingstrajecten leiden volgens het artikel tot veel frustratie bij de mobiele operators. Aan de ene kant moeten zij veel geld betalen voor frequenties, maar dan is het lastig dat zij dan bij de uitrol worden tegengewerkt. De mobiele operators willen daarom meer invloed van de overheid op het plaatsingsbeleid. Zoals het verplichten van woningcorporaties om antenne-opstellingen toe te laten.

Advertentie
%d bloggers liken dit: