System integrators worden de spil binnen zakelijk IoT

2 oktober 2017

Systems integrators worden steeds meer de spil voor zakelijke eindgebruikers als het gaat om IoT-toepassingen. Dit stellen de marktspecialisten van ABI Research in een recent onderzoek.

 

Volgens de onderzoekers kijken bedrijven steeds vaker naar system integrators het gaat om de leiding te nemen op het gebied van zakelijke IoT-toepassingen. System integrators en consultants kunnen hiermee flink gaan verdienen. Tussen 2017 en 2022 groeit hun omzet op dit gebied van 17 miljard dollar in 2017 naar 35,7 miljard dollar in 2022. De groei is jaarlijks 16,1 procent. Belangrijkste reden voor de populariteit van system integrators is dat zij veel ervaring hebben met het integreren van bestaande systemen met nieuwe technologie in end-to-end-oplossingen. Bovendien kennen zij hoe zij dit met het ioT moeten integreren, de spelers in de markt en hun goede contacten met bedrijven en eindgebruikers.

Schakel
De system integrators vormen de schakel tusen de leveranciers van oplossingen en duidelijke verticale markten, zo gaan de marktspecialisten verder. Op deze manier kunnen zij bedrijven de voor hen juiste oplossingen bieden.

Advertenties