Home > Branchenieuws, Consumenten, Nederland, Onderzoek, Telecomkosten, Telecomstandaarden, Vaste telefonie > Vaste telefoon nog vaak aanwezig in Nederlandse huishoudens

Vaste telefoon nog vaak aanwezig in Nederlandse huishoudens

14 augustus 2017

Vaste telefoons zijn nog veelvuldig in Nederlandse huishoudens te vinden. Dit blijkt uit recent onderzoek van de experts van Telecompaper. Wel wordt de vaste telefoon minder gebruikt.

In het onderzoek constateren de telecomspecialisten dat 79 procent van de respondenten in Nederland aangeeft thuis, naast een mobiel toestel, ook een vast toestel heeft. Reden voor het bezit van een vast toestel zijn divers. Ongeveer 32 procent geeft aan thuis altijd met een vast toestel te bellen en daarbuiten mobiel. In 2013 lag dit percentage nog op 50-50. Daarnaast geeft 12 procent aan dat zij vinden dat vast bellen de voordeligste optie is voor bellen. Vooral omdat ze via een vaste lijn goedkoper bellen met andere vaste nummers dan met een mobiel toestel, aldus het onderzoek.

Multiplay
Opvallend is, aldus de experts, dat de opkomst van multiplay, vooral dual play en triple play. Van de onderzochte Nederlanders geeft 35 procent aan dat het vaste nummer onderdeel is van de bundel. Daarnaast signaleren de experts van Telecompaper nog een andere trend. Het gebruik van de vaste telefoon daalt, ondanks de aanwezigheid in de huiskamer. Veel eindgebruikers hebben hun vaste lijn nog niet opgezegd, hoewel ze die niet of nauwelijks meer gebruiken.

Advertenties