Lichte groei verkochte simkaarten in 2016

8 augustus 2017

In 2016 is het aantal verkochte simkaarten licht toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dit stellen de onderzoekers van ABI Research in een onderzoek naar de mondiale markt voor simkaarten.

 

Volgens de specialisten gingen er in het afgelopen jaar wereldwijd 5,4 miljard simkaarten over de toonbank. Dit is een toename van 3,9 procent ten opzichte van 2015. Vooral was de groei debet aan de verdere uitrol van LTE-netwerken in China en opkomende markten als India en Indonesie. In volwassen markten, zoals in West-Europa en de Verenigde Staten stagneerde de groei van het aantal verscheepte simkaarten echter. Dit komt onder meer door de al bestaande marktverzadigig. Ook gaan er minder simkaarten over de toonbank omdat deze in veel landen prepaid simkaarten steeds vaker moeten worden geregistreed, zoals in Belgie. Dit zal de komende jaren nog zeker een grote impact hebben, aldus de onderzoekers, omdat meer landen registratie overwegen.

Toekomstige ontwikkeling
Toch zien de onderzoekers van ABI de toekomstige markt voor simkaarten nog wel rooskleurig tegemoet. In 2020 zal het aantal verscheepte simkaarten wereldwijd uitkomen op een totaal van 5,8 miljard. Het groeiende aantal simkaarten voor het Internet of Things (IoT) of M2M zal de afkalving door marktverzadiging en registratie van prepaid simkaarten gaan compenseren.

Advertenties