Grote tevredenheid Nederlanders over mobiele toestellen

7 augustus 2017

 

De meeste Nederlanders zijn erg tevreden over hun mobiele telefoon. Dit blijkt uit een onderzoek van de telecomspecialisten van Telecompaper. Apple en Samsung blijken, net als wereldwijd, de Nederlandse mobiele markt te beheersen.

 

In Nederland zijn negen van de tien eindgebruikers van een mobiele telefoon tevreden over dit apparaat. Volgens het onderzoek is dit 90 procent. Twee jaar geleden, in 2015, lag dit percentage nog op 83 procent. Dit was vooral debet aan het ervaren van slechte geluidkwaliteit. Vooral gebruiksvriendelijkheid en uiterlijk van smartphones scoren nu, in 2017, hoog. Minder tevreden zijn eindgebruikers over de stand-by tijd van smartphones. Hierover is slechts 71 procent tevreden. We neemt de tevredenheid toe, net als over de audiokwaliteit.

Marktaandelen
De onderzoekers van Telecompaper keken ook naar de marktaandelen van smartphones in ons land. Niet geheel verrassend wordt de nationale smartphonemarkt, net als in heel de wereld, beheerst door Apple en Samsung met respectievelijk 28 procent en 43 procent marktaandeel. Wanneer het gaat om tevredenheid, scoort Apple hoger dan Samsung, 95 tegen 91 procent. Onderdelen als gebruiksgemak, 26 procent, touchscreen, 94 procent scoren bij Apple bovengemiddeld. Bij Samsung komen gebruikersgemak, 94 procent, en uiterlijk, 94 procent, als beste uit de bus als het gaat om scoringspunten. Wel ligt de tevredenheid over Android veel lager, met maar liefst 87 procent, dan dat over iOS.

Advertenties