Gemeenten een stap verder met telecomaanbesteding

17 juli 2017

Nederlandse gemeenten hebben een nieuwe stap gezet in het aanbestedingsproces voor vaste en mobiele telecommunicatie. Dit bericht het gemeentelijke inkoopplatform Gemeentelijke Telecommunicatie.

 

Met de gezamenlijke gemeentelijke aanbesteding  willen de deelnemende gemeenten gezamenlijk diensten en producten aanschaffen voor hun telecomvoorzieningen. Tot 26 juni 2017 konden aanbieders zich voor de aanbesteding voor vaste telecommunicatie inschrijven. Inmiddels worden alle inschrijvingen via een gedegen proces beoordeeld en zal op 28 juli as de gunning bekend worden gemaakt. Daarna is er nog een bezwaarfase mogelijk die van invloed kan zijn op de gunning en uiteindelijke ingang van de contractdatum.

Mobiele communicatie
Op 16 juni is de aanbesteding voor mobiele communicatie gepubliceerd. Voor deze laatste aanbesteding geldt een deadline van 4 september. Tot 7 augustus kunnen aanbieders hierover nog vragen stellen. De uiteindelijke gunning van de gemeentelijke aanbesteding vindt laats op 21 september. De ingang van de beoogde contractdatum is vastgesteld voor 3 november.

Advertenties