Outdoor small cells vormen straks integraal onderdeel van mobiele netwerken

12 juli 2017

Outdoor cells nemen binnenkort een belangrijke plaats in binnen  mobiele netwerken. Dit stellen de marktonderzoekers van iGR in een recent onderzoek. De telecomindustrie en vooral de telecomoperators kunnen daarom eigenlijk niet meer zonder deze infrastructuurcomponenten, ook straks voor 5G.

In het onderzoek stellen de experts dat, hoewel het gebruik van small cells in nog langzaam in opkomst is, dat deze technologie uiteindelijk gewoon onderdeel zullen gaan vormen van mobiele netwerken. Zeker nu door LTE het dataverkeer sterk toeneemt en mobiele netwerken dit dataverkeer steeds meer met moeite verstouwen.

Twijfelpunten
De twijfelpunten voor de telecomindustrie om massaal small cells uit te rollen, liggen volgens de onderzoekers niet in de technologie. Problemen waarvoor de industrie bang is bij de uitrol van small cells zijn onder meer de energievoorziening, de backhaul, wet- en regelgeving, tijdspaden en de totale kosten. De meeste kosten worden, zo stelt het onderzoek, veroorzaakt door niet de prijs van de small cells zelf, maar door alles eromheen. Bijvoorbeeld het verkrijgen van goede fysieke locaties waar de small cells kunnen worden geinstalleerd. Er zijn in publieke omgevingen maar weinig van deze locaties, zodat de beschikbare tegen een prijs komen. Deze oorzaken zorgen er onder meer voor, aldus de onderzoekers van iGR dat de uitrol van small cells in de Verenigde Staten langzaam verloopt. Ondanks al deze problemen, zullen small cells wel degelijk gaan doorbreken. Ook zullen zij, op termijn, een belangrijke basis gaan vormen binnen de ontwikkeling van 5G-netwerken

Advertenties