Nederlandse operators houden zich aan roamingregelgeving

10 juli 2017

De Nederlandse mobiele operators houden zich over het algemeen keurig aan de nieuwe Europese roamingregelgeving die sinds 15 juni 2017 van kracht is. Dit zegt de nationale telecomtoezichthouder ACM in een recent bericht.

 

Volgens de telecomtoezichthouder houden de Nederlandse telecomoperators zich over het algemeen goed aan de regelgeving. Wel constateert de ACM dat enkele kleinere aanbieders op dit moment aanbiedingen doen die mogelijk met deze Europese regelgeving in strijd kunnen zijn. vanzelfsprekend gaat de toezichthouder tegen het licht houden. Wanneer deze niet in orde worden bevonden, zal de toezichthouder actie ondernemen.

Roaming-regels
De nieuwe roaming-regels gelden voor consumenten en zakelijke gebruikers als zij binnen de Europese Unie en sommige van hun overzeese gebiedsdelen bellen, sms’en of internetten met hun mobiele telefoon. Dit geld voor postpaid en prepaid.  Ook  Noorwegen, IJsland en Liechtenstein hanteren de regels. Voor alle andere landen ter wereld geldt de nieuwe regelgeving niet. De ACM biedt op ConsuWijzer.nl een handige Roaming Rekenhulp voor consumenten. Consumenten kunnen zo eenvoudig uitrekenen hoeveel gigabytes ze in het buitenland kunnen gebruiken tegen het thuistarief.

Advertenties