Home > 5G, Big Data, Branchenieuws, Breedband, Clouddiensten, Consumenten, Internet of Things, M2M, Mobiel internet, Mobiele breedband, Mobiele markt > IoT-uitgaven komende jaren belangrijk voor totale uitgaven

IoT-uitgaven komende jaren belangrijk voor totale uitgaven

5 juli 2017

Uitgaven aan nieuwe of disruptive technologie, of third platforms, zijn de komende jaren het meest verantwoordelijk voor de groei de mondiale uitgaven aan IT. Dit stellen de onderzoekers van IDC in een recent onderzoek.

 

De marktspecialisten stellen in hun onderzoek IDC Worldwide Black Book: 3rd Platform Edition dat traditionele uitgaven aan ICT voor onder meer of datacenterinfrastrcutuur, client devices, software, diensten en telecom een min of meer verzadigingspunt hebben bereikt. Deze markten zijn volgens het rapport volwassen geworden en groeien niet meer. Daarnaast lopen deze diensten kans op kannibalisatie door andere gelijkwaardige diensten, vervanging en door de overstap naar cloudgebaseerde diensten. Binnen de telecomwereld is er bijvoorbeeld nauwelijks behoefte aan vaste toepassingen en is het hele marktsegment afhankelijk van mobiel. De onderzoekers verwachten dat tegen 2020 een totaalbedrag van 5,5 biljoen dollar aan ICT zal worden uitgegeven.

Nieuwe diensten

De komende jaren moet de groei van de IT-uitgaven het daarom hebben van nieuwe en disruptive technologie, zoals het Internet of Things (IoT), robotica en Augmented Reality (AR)- of Virtual Reality (VR)-toepassingen. Deze diensten zullen tegen 2020 ongeveer 1,8 biljoen dollar aan het totaal bijdragen. Binnen deze nieuwe diensten gaat IoT een belangrijke rol spelen, zo verwacht IDC, met een verkoopwaarde van maar liefst 1,3 biljoen dollar. 1 biljoen dollar zal door allerlei nieuwe te ontwikkelen mogelijkheden worden gegenereerd. Naast de andere genoemde diensten, verwachten de experts ook veel uitgaven aan toepassingen voor publieke clouddiensten, big data analytics en mobiel.

Regionale ontwikkelingen

De onderzoekers keken ook nog naar de regionale ontwikkelingen. Tussen 2015 en 2020 zal het meeste aan IT worden uitgegeven in de regio Azie -Pacific met een jaarlijkse groei van 18 procent. De Verenigde Staten komen op een tweede plaats. De snelste groei zal worden gerealiseerd in de regio’s Latijns-Amerika, Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Opvallend is dat Europa en Oceanie ontbreken in het overzicht van IDC.

Advertenties