Markt mobiele netwerkinfrastructuur gebaat bij niet-gelicensieerd en gedeeld spectrum

30 juni 2017

De mondiale markt voor mobiele netwerkinfrastructuur kan goed profiteren van de benodigde nieuwe mobiele technologie door het toenemend gebruik van niet-gelicensieeerd en gedeeld spectrum. Dit stellen de marktspecialisten van ABI Research in een recent onderzoek.

 

Volgens het onderzoek van de marktspecialisten wekt technologie voor spectrumtoepassingen niet alleen de interesse van mobiele netwerkoperators om hun kosten te verlagen door het ontbreken van onvoldoende CAPEX, maar ook van nieuwe bedrijven uit andere sectoren. Deze andersoortige bedrijven zijn vooral die mobiele netwerken willen ontwikkelen met een dichtere dekking en voor neutral hosts, zoals grootzakelijke bedrijven met private netwerken en private netwerkoperators.

Disruptieve technologie
De technologieën voor deze specifieke spectrum-categorieën, zoals LTE Unlicensed, CBRS, and MulteFire, kunnen een belangrijke disruptor worden op de DAS-markt en aantrekkelijk zijn voor CSP’s. Zeker als deze laatste bedrijven sterk inzetten op spectrumbeheer voor de hele mobiele industrie. De onderzoekers van ABI Research verwachten dat dit hele marktsegment over vijf jaar, in 2021, een totale waarde van 1,7 miljard dollar vertegenwoordigd aan hardware-toepassingen.

Vooral indoor
Tot slot geven de specialisten aan dat deze technologieën geschikt zijn voor uitrol in indoorlocaties en gebouwen als beurzen, stadions en ziekenhuizen. Dit moet dan vooral gebeuren via small cells. Ook zijn ze erg interessant voor middelgrote en grootzakelijke verticale markten. Dit vanwege weinig of geen kosten voor spectrum en meer economische distributie binnen indoor-omgevingen vergeleken met WiFi en een goede draadloze penetratie.

Advertenties