GSMA lanceert Mobile IoT Initiative

29 juni 2017

De mondiale brancheorganisatie voor de mobiele industrie, de GSMA, heeft een officieel programma gelanceerd dat de uitrol van mobiele IoT-diensten in de wereld verder moet stimuleren. Maar ook operators roeren zich inmiddels op dit vlak.

 

Het initiatief wil de markt stimuleren om in een snel tempo mobiele IoT-toepassingen te gaan uitrollen. Dit moet dan vooral gebeuren op basis van Low Power Wide Area (LPWA)-technologie in gelicensieerd spectrum. Hiermee moet worden gerealiseerd die in de nabije toekomst meer commerciële uitrol van mobiele IoT-netwerken plaatsvindt en die door flexibiliteit, lagere kosten en veel user cases duizenden toepassingen zullen opleveren. Een belangrijke markt voor dit initiatief ligt in China, aldus de brancheorganisatie. Volgens de GSMA zijn er inmiddels al 74 deelnemers aan et initiatief, van mobiele operators tot handsetfabrikanten, chipset- en module-fabrikanten en leveranciers van netwerkinfrastructuur.

Ander initiatief
Opvallend is dat tegelijkertijd met het IoT-initiatief van de mobiele brancheorganisatie ook verschillende mondiale grote operators de handen ineen slaan om het IotT echt van de grond te krijgen op basis van technische standaarden van 3GPP. Deze initiatiefnemers zijn onder meer Deutsche Telekom, AT&T, China Mobile, China Unicom, China Telecom, Verizon en Vodafone.

Advertenties