Home > Branchenieuws, Clouddiensten, Hosted Telefonie, Omzet, Onderzoek, Telecomstandaarden, Vaste telefonie, VoIP, Zakelijke markt > Markt carrier IP-telefonie in Q1 2017 verslechterd

Markt carrier IP-telefonie in Q1 2017 verslechterd

26 juni 2017

De wereldwijde markt van door operators aangeboden IP-telefoniediensten is in het eerste kwartaal van dit jaar verslechterd. Dit stellen de marktspecialisten van het Amerikaanse Dell Oro in een recent onderzoek.

 

Volgens de specialisten verslechterde de groei van alle marktsegmenten binnen de carrier IP-telefoniemarkt in het eerste kwartaal van dit jaar. Ten opzichte van dezelfde periode in 2016 daalde de groei van het marktsegment met 19 procent. Vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar werd er zelfs een daling van 25 procent genoteerd. De daling van het marktsegment is vergelijkbaar met die in het eerste kwartaal van 2013. De belangrijkste redenen voor de daling leggen de experts bij de versnelde afschrijving van legacy-apparatuur, de opkomst van softwaregebaseerde IP-telefonie en minder investeringen in carrier IP-telefonie vanuit China. Voor heel 2017 verwacht Dell Oro een daling van dubbele procentpunten.

Achteruitgang legacy-toepassingen
Vooral de versnelde afschrijving van legacy-apparatuur veroorzaakt de daling binnen het marktsegment. Deze daling zet sterker door dan nieuwe gebruiksoplossingen als vritualisatie, IMS, VoLTE en VoWifi kunnen compenseren, aldus het onderzoek. Veel bedrijven zoeken op dit moment naar nieuwe oplossingen voor hun IP-telefonie, dis wordt 2017 een jaar van transitie volgens Dell oro. De onderzoekers zien belangrijke kansen voor onder meer VoLTE en VoWifi. De belangrijkste leverancier van operator gebaseerde IP-telefoniediensten blijft volgens de specialisten Huawei, gevolgd door Nokia en Ericsson. Deze drie vendors beheersen meer dan 50 procent van de hele markt.

Advertenties