Top 300 draadloze IT-projecten goed voor bijna de helft van de abonnees

21 juni 2017

De mondiale top 300 van Internet of Things (IoT)-projecten zijn goed voor bijna de helft van het totale aantal abonnees van deze diensten. Dit constateren de marktexperts van Berg Insight in een onderzoek.

 

Volgens het rapport de onderzoekers zijn deze 300 draadloze IoT-projecetn in totaal goed voor ongeveer 156 miljoen actieve abonnementen. Dit is 39,2 procent van het totaal aantal mobiele abonnementen voor IoT-toepassingen in de wereld. Het gaat hierbij, aldus de marktexperts, om projecten in allerlei verticals, waaronder fleet management, healthcare, retailtoepassingen, smart homes en gebouwen, utilities, wearables, consumentenelektronica en industriële M2M. Het aantal cellulaire IoT-abonnementen binnen de 300 geidentificeerde projecten groeit naar 344,5 miljoen tegen 2021, een gemiddelde jaarlijkse groei van 17,2 procent.

Top 10
De top 10 projecten ter wereld zijn samen goed voor ruim 60 miljoen abonnementen, waarvan de helft al meer dan 1 miljoen abonnementen noteren. De grootste vertical uit de Top 10 is die van OEM automotive met 30 miljoen abonnementen. Daarna komt de nutssector met een totaal van 27,6 miljoen draadloze IoT-abonnementen.

Advertenties