Onderzoek Ericsson: 5G-abonnementen stijgen komende jaren explosief

14 juni 2017

Wereldwijd stijgt vanaf dit jaar tot 2022 het aantal 5G-abonnementen explosief. Dit stellen onderzoekers van de Zweedse netwerkspecialist in hun laatste onderzoek naar de mondiale mobiele markt.

 

Uit het Ericsson Mobility Report  over het eerste kwartaal van 2017 blikt dat de netwerkspecialisten verwachten dat 5G de komende jaren met grote zekerheid de belangrijkste mobiele technologie voor consumenten en zakelijke eindgebruikers gaat worden. In totaal worden er tot 2022 meer dan een half miljard 5G-abonnementen geactiveerd. Dit is exclusief het aantal 5G-verbindingen dat door het Internet of Things (IoT) zal worden gebruikt. De implementatie van 5G wordt volgens Ericsson vooral gedreven door de behoefte aan nieuwe mogelijkheden voor mobiele breedband en voor efficiëntie in en automatisering van de industriesector.


 
LTE eerst dominant

Voordat 5G het roer overneemt, wordt eerst 5G of LTE de belangrijkste mobiele technologie, stellen de Zweedse onderzoekers verder. Al volgens jaar, in 2018, overstijgt LTE als GSM als de grootste toegangstechnologie in het aantal abonnementen. In slechts vijf jaar tijd wist LTE  2,5 miljard mensen te dekken, in vergelijking met acht jaar voor WCDMA/HSPA of 3G. In het eerste kwartaal van dit jaar alleen al werden 250 miljoen nieuwe LTE-abonnementen toegevoegd, aldus Ericsson.

Mobiele breedbandontwikkeling
De experts keken ook nog naar de ontwikkeling van mobiele breedband in de wereld. In de komende zes jaar, tot 2022, zullen mobiele breedbandnetwerken ongeveer 2,6 miljard nieuwe abonnees mogen verwelkomen. Dit is onder meer het gevolg van de hoogste mobiele datagroei sinds 2013. Tot 2022 verwachten zij een snelle groei van mobiele connectiviteit tot acht keer ten opzichte van het huidige niveau.

Advertenties