IDC: Smartphonemarkt groeit dit jaar licht

7 juni 2017

De mondiale smartphonemarkt zal in 2017 licht groeien, zo verwachten de marktspecialisten van IDC in een recent rapport. Meer geavanceerde toestellen en een opleving van de verkoop in opkomende markten zijn hiervan de voornaamste oorzaken.

 

De wereldwijde smartphonemarkt kent dit jaar weer een lichte groei, zo stellen de marktspecialisten in hun rapport. Dit jaar zal de markt met 3 procent groeien ten opzichte van het afgelopen jaar 2016 en met 2,5 procent in vergelijking met twee jaar geleden. In totaal gaat het aan het eind van dit jaar om 1,52 miljard toestellen. Ook voor volgend jaar, 2018, is IDC gunstig gestemd. De groei van de smartphonemarkt zal doorzetten en doorgroeien naar 4,5 procent. Dit gaat vooral komen door de blijvend verbeterende economie en ook, naar alle waarschijnlijkheid, door nieuwe iPhones die op de markt zullen komen.

Oorzaken groei
De verwachte groei van de wereldwijde smartphonemarkt heeft volgens IDC een tweetal duidelijke oorzaken. In de eerste plaats blijft de vraag naar betere technologie toenemen. Dit komt onder meer door de groei van mobiele gaming, AR, VR en het constant online willen zijn door eindgebruikers. De tweede oorzaak van de groei is dat er een strijd zal gaan ontstaan in het highend-segment, wat gaat leiden tot meer concurrentie en dus meer smartphone-aankopen.

Advertenties