Apple: iOS-ontwikkelaars verdienen goed aan apps

7 juni 2017

Ontwikkelaars van mobiele apps voor iOS verdienen hier een goede boterham aan, zo stelt eigenaar van de App Store, Apple.

 

Apps uit de App Store zijn voor ontwikkelaars lucratiever dan die voor Android. Volgens de gigant uit Cuppertino  hebben mondiale ontwikkelaars van apps voor de iOS App Store de afgelopen 9 jaar meer dan 70 miljard dollar uitgekeerd gekregen. Dit komt doordat het aantal downloads uit de App Store alleen maar blijft toenemen. Alleen al in de laatste 12 maanden nam het aantal downloads uit de app-winkel met 70 procent toe. Het aantal actieve app-abonnementen steeg in deze periode met 58 procent.

Lucratiever
Uit onderzoek, onder meer van App Annie, blijkt dat deze cijfers niet helemaal uit de lucht komen vallen. Hoewel het aantal downloads uit Google Play hoger ligt dan uit de App Store, geven eindgebruikers in de laatste echte vaker meer geld uit. Dus het aandeel dat naar de ontwikkelaars gaat, is dan ook hoger. In totaal zullen eindgebruikers de komende vijf jaar jaarlijks 18 procent meer aan mobiele apps uitgeven. In totaal stijgt de omzet uit mobiele apps van 61,8 miljard dollar in 2016 naar 139 miljard dollar in 2021.

Advertenties