Europese subsidie voor overal WiFi

31 mei 2017

De Europese Commissie en andere instanties gaan de uitrol van WiFi op publieke locaties binnen de lidstaten stimuleren met subsidie.

De EC gaat hiervoor het WiFi4EU-initiatief ondersteunen. Binnen dit initiatief zal er aan duizenden steden en dorpen subsidie worden verleend voor het installeren van gratis WiFi hotspots. Naast de EC hebben ook het Europees Parlement en de Europese Raad van Ministers hun steun voor dit initiatief toegezegd. In totaal gaat het hierbij om een bedrag van 120 miljoen euro. Hiermee kan de apparatuur voor 6.000 tot 8.000 steden in alle lidstaten worden gefinancierd.

Financiering
Volgens het voorstel zullen lokale autoriteiten een eenvoudige aanvraag kunnen doen. De uitvoerende EU-instantie zal de aanvraag inwilligen in de vorm van vouchers die gebruikt kunnen worden voor de aankoop en installatie van state-of-the-art apparatuur Het WiFi4EU-voorstel stamt al vanaf eind vorig jaar In de komende periode wordt de exacte herkomst van het subsidiebedrag vastgesteld tijdens de review van het huidige Multiannual Financial Framework-programma.

Advertenties