Eerste statiegeldautomaat voor mobiele telefoons

29 mei 2017

Statiegeld op mobiele telefoons om recycling te bevorderen wordt op dit moment door de Nederlandse overheid onderzocht. Hierop vooruitlopend presenteerde de Nederlandse fabrikant van inname-apparatuur Tomra Systems alvast een eerste emballage-apparaat, de Ecosave.

Het apparaat loopt, volgens de ontwikkelaars , vooruit op eventuele regelgeving voor statiegeld op mobiele telefoons en het bevorderen van recycling. Het is staat zo mobiele telefoons in te nemen, naast andere producten als inktcartridges. De Ecosave kan na inname van mobiele telefoons het statiegeld uitkeren aan de inlevers of, zoals nog op dit moment, het geld overmaken naar goede doelen. Het device beschikt daarnaast over een groot display, dat voor promotionele doeleinden kan worden ingezet.

Circulaire economie
De ontwikkelaars willen met het device het bewustzijn voor een circulaire economie verder stimuleren. Een automaat als de Ecosave past, volgens het bedrijf, goed binnen de huidige samenleving. Het grote touchscreen nodigt uit om de automaat te gebruiken en door de financiële beloning worden consumenten gestimuleerd om te recyclen. Op dit moment zoekt Tomra Systems nog locaties om een test met de Ecosave uit te voeren.

Advertenties