5G-IA maakt roadmap uitrol 5G in Europa bekend

26 mei 2017

Brancheorganisatie The 5G Infrastructure Association (5G-IA) heeft haar roadmap bekend gemaakt voor de uitrol van 5G-diensten in Europa. Plannen zijn er wel, maar een duidelijk tijdspad of details nog niet.

 

De brancheorganisatie, die binnen het initiatief 5G-PPP de private deelnemers vertegenwoordigt, is met zijn roadmap een van de vele overheids- en industrieplatforms die aangeeft hoe 5G zich in Europa zou moeten ontwikkelen. In haar plannen stelt 5G-IA voor de ontwikkeling van deze mobiele technologie een viertal belangrijke doelstellingen. In de eerste plaats is dat het wereldwijd ondersteunen van het Europese leiderschap op het gebied van 5G-technologie, de uitrol van 5G-netwerken en het genereren van winstgevende 5G-diensten.  Ten tweede moet de roadmap zich richten op het uitdragen van de voordelen van 5G richting verticals, de publieke sector, bedrijven en consumenten. Ten derde moet een duidelijk pad worden opgesteld voor de uitrol van 5G en, ten slotte, het uitbreiden van commerciële proeftrajecten en nationale initiatieven.

Vier pijlers
De roadmap die nu is gepresenteerd bestaat zelf ook weer uit vier pijlers. De eerste pijlers zijn private proeftrajecten voor 5G, verticale pilots voor 5G, de uitrol van 5G voor UEFA EURO 2020 en steden waarin 5G-proeftrajecten worden uitgerold. De brancheorganisatie noemt deze pijlers fundamenteel voor de toekomst van de technologie in Europa, maar specifieke tijdspaden of deadlines worden niet gegeven.

Advertenties