Onderzoek Strategy Analytics: IoT in gezondheidszrg kan beter

18 mei 2017

De toepassing van IoT voor de gezondheidszorg wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste toepassingsmogelijkheden voor deze technologische innovatie. Toch loopt de adoptie van het IoT in de wereldwijde gezondheidszorg nog flink achter, zo stellen de marktonderzoekers van Strategy Analytics in een recent onderzoek.

De onderzoekers stellen dat het gebruik van het IoT in de mondiale gezondheidszorg tussen 2017 en 2020 nog vooral zich in een experimentele fase zal bevinden. Binnen de gezondheidszorg zal toepassing van IoT-oplossingen zich de komende tijd nog een plaats moeten veroveren om een wezenlijk onderdeel te gaan vormen van alle IT-uitgaven in deze bedrijfstak, aldus het rapport.

Toekomst beter
Toch zal de toekomst voor IoT-gebruik binnen de gezondheidszorg beter zijn. Binnen de sector zal tussen 2016 en 2025 het gebruik van IoT-toepassingen jaarlijks met 18 procent toenemen. De IoT-omzet in de gezondheidszorg zal tegen 2025 27 miljard dollar gaan bedragen.

Nut van IoT in gezondheidszorg
Vooral vanuit traningsoogpunt en zakelijke belangen, is het gebruik van het IoT binnen de medische en zorgsector erg interessant, aldus Strategy Analytics . De mensen die het meest van IoT-toepassingen zullen de patienten zijn. IoT kan behandelingen leveren die minder ingrijpen, minder stress en vooral sneller werken. Ook de medische beroepssector kan veel met IoT uit te voeten. Zij kunnen met IoT-toepassingen meer efficiency bereiken, doordat zij meer inzicht kregen in wat o welk moment gebeurt met patiënten, collega’s, apparatuur en processen.

Advertenties