Home > Branchenieuws > Consumentenbond: Fabrikanten moeten smartphones langer beveiligen

Consumentenbond: Fabrikanten moeten smartphones langer beveiligen

17 mei 2017

Fabrikanten van smartphones moeten deze toestellen nog twee jaar na aankoop of vier jaar na introductie voor eindgebruikers updaten met beveiligingspatches. Dit stelt de Consument in een recent onderzoek naar de veiligheid van smartphones.

Uit het onderzoek van de consumentenwaakhond blijkt dat ruim een kwart van de onderzochte smartphones op basis van Android als laatste update een update van eind 2016 beschikt of zelfs nog ouder. Bijna een derde van de onderzochte smartphones zou helemaal geen informatie Ook beveiligingsupdates die in nieuwere versies van Android worden meegegeven, komen vaak niet aan Veel toestellen, slechts 8 procent, beschikt in Nederland over de laatste versie van Android, Android 7.

Merken
De onderzoekers keken specifiek naar fabrikanten van smartphones voor het onderzoek. Alle door Google uitgebrachte smartphones beschikken over de meest recente veiligheidsupdates voor Android. Marktleider Samsung kwam met een model, de J7, er zeer bekaaid vanaf, aldus de Consumentenbond. Toestellen van Huawei beschikken helemaal niet over veiligheidsupdates en geven bovendien helemaal geen informatie. De Consumentenbond vindt dat fabrikanten hun smartphones minimaal twee jaar na aankoop of vier jaar na introductie van een toestel updates moeten geven en voert hiervoor sinds 2015 actie.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws