T-Mobile rolt eerste landelijke NB-IoT-netwerk uit

16 mei 2017

T-Mobile Nederland biedt vanaf eind deze maand een landelijk dekkend IoT-netwerk op basis van Narrowband Internet of Things (NB-IoT)-technologie.

 

De mobiele operator zegt dat het de komende weken het NB-IoT-netwerk in het hele land activeert. Vanwege de superieure techniek van het mobiele netwerk kan dit in zeer hoog tempo, zo geeft T-Mobile Nederland aan. Het netwerk is met het oog op de toekomst gebouwd, zodat in een later stadium ook eenvoudig technologie voor 5G kan worden toegevoegd. Het Single RAN Advanced (SRAN)-netwerk van de mobiele operator maakt het mogelijk om nieuwe netwerktechnologieën, zoals nu NB-IoT en straks 5G, als software-updates toe te voegen. Daarnaast zorg de sterke landelijke dekking van het netwerk van de mobiele operator ervoor, door de hoge mastdichtheid, dan NB-IoT snel kan worden geïmplementeerd. Ten slotte zorgt ook het gebruik van eigen frequenties door de IoT-netwerktechnologie ervoor dat overige mobiele diensten van de aanbieder niet worden gestoord, aldus T-Mobile Nederland.

Verwachting IoT
De Nederlands mobiele operator ziet een grote toekomst voor het IoT. Verwacht wordt dat wereldwijd het aantal devices, machines en sensoren dat op het IoT zal worden aangesloten de komende jaren extreem zal gaan groeien. Dit jaar zullen dat 6,5 miljard devices zijn, tegen 2020 is dat toegenomen naar 50 miljard. De mondiale NB-IoT standaard speelt volgens de mobiele aanbieder een belangrijke rol in deze groeiversnelling, omdat bedrijven en organisaties hiermee zekerheid hebben dat hun innovaties en producten straks overal toepasbaar zijn. Met de landelijk dekkende introductie van NB-IoT door T-Mobile in Nederland, wordt nu het IoT grootschalig en economisch lucratief voor de vele Nederlandse bedrijven die hier grote interesse in tonen.

Advertenties