Home > Branchenieuws, Clouddiensten, Internet of Things, M2M, Nederland, Onderzoek, Telecomstandaarden, Zakelijke markt > Deloitte Nederland en PTC samen in industriële IoT-toepassingen

Deloitte Nederland en PTC samen in industriële IoT-toepassingen

10 mei 2017

Accountants- en adviesorganisatie Deloitte Nederland en industriële IoT-expert PTC slaan de handen ineen om gezamenlijk industriële toepassingen en oplossingen te ontwikkelen voor de industriële sector rondom het Internet of Things. Dit maakten beide organisaties onlangs bekend.

Het doel van de samenwerking , dat onderdeel vormt van een groter wereldwijd initiatief, is het ontwikkelen van branchespecifieke toepassingen voor het IoT voor industriële eindgebruikers. Deze toepassingen moeten de eindgebruikers meer waarde uit het IoT gaan opleveren.

Platform en tools
De toepassingen worden daarbij ontwikkeld op basis van het Industrial IoT-platform ThingWorx van PTC. Het bestaande netwerk voor digitale transformatie van Deloitte, Agility, gaat voor het IoT-platform tools ontwikkelen voor IoT-toepassingen. Inmiddels zijn hiervoor al een aantal tools ontwikkeld voor gebruik binnen de maakindustrie, olie- en aardgassector en de energie- en nutssector. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan de snelle ontwikkeling en implementatie van oplossingen voor condition based monitoring, voorspellend onderhoud, digitale toevoernetwerken en connected factories. Deloitte en PTC zullen daarnaast IoT-oplossingen en –toepassingen gaan ontwikkelen op het gebied van retail en consumentengoederen, gezondheidszorg, biowetenschap en smart cities.

Advertenties