Rapport: Smart watches vaker in gebruik op de werkvloer

9 mei 2017

Het zakelijk gebruik van smart watches neemt de komende jaren toe. Dit stellen de marktspecialisten van ABI Research in een recent onderzoek. Wel moeten bedrijven flink aandacht gaan besteden aan beveiligingsmaatregelen.

 

Volgens het onderzoek van de marktexperts neemt het zakelijk gebruik van smart watches in zakelijke omgevingen de komende vijf jaar flink toe. Dit jaar zullen er wereldwijd iets meer dan 2 miljoen smart watches binnen bedrijven worden gebruikt, tegen 2022 is dit opgelopen naar bijna 14 miljoen.

Veiligheid belangrijk

De onderzoekers stellen dat voor zakelijk gebruik, zeker binnen enterprise-omgevingen, veiligheid en compliance een absolute vereiste zijn. Zij vinden dan ook dat fabrikanten van smart watches hiervan al in het ontwerp rekening mee moeten houden. Op dit moment gebeurt dat nog te weinig. Dat maakt deze wearables, aldus ABI Research, extreem kwetsbaar voor beveiligingsinbreuken, waarbij gevoelige informatie kan worden ontvreemd . Zeker nu bedrijven hun bestaande BYOD-projecten uitbreiden naar onbeveiligde of minder beveiligde wearables zoals smartwatches. Daardoor is het risico op mogelijke datalekken groter.

Oplossingen

De onderzoekers komen in hun rapport met oplossingen voor dit probleem, zoals Enterprise Mobility Management (EMM), Mobile App Management (MAM) of Mobile Device Management (MDM). Deze oplossingen maken het bedrijven  mogelijk om de connectiviteit en het beheer van devices op het bedrijfsnetwerk te automatiseren.

Advertenties