Onderzoek: Bijna 350 nieuwe gevaarlijke Android apps per uur

3 mei 2017

Malware voor Android-devices blijft een groot probleem. De beveiligingsexperts van G DATA ontdekken, naar eigen zeggen, bijna 350 nieuwe gevaarlijke Android-apps per uur, aldus de onderzoekers.

 

Volgens het kwartaalrapport van de beveiligingsexperts zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar al meer dan750.000 nieuwe kwaadaardige apps voor Android ontdekt. Dit toont de toenemende dreiging voor deze besturingssystemen. Op basis van deze gegevens gaan de specialisten ervan uit dat voor heel 2017 3.500.000 nieuwe samples van Android-malware zullen worden ontdekt. In 2016 waren dat er in totaal 3.246.286 kwaadaardige apps.

Versplinterig leidt tot gevaren
G DATA stelt dat de versplintering van het Android-besturingssysteem het grooste gevaar vormt voor de snelle opkomst van malware voor dit besturingssysteem. Vooral devices die niet zijn uitgerust met de standaardversie van Android, maar met een eigen variant van de fabrikant, lopne het grootste gevaar. Updates van Android lopen bij die toestellen vertraging op, of worden geheel overgeslagen. Ook online activiteiten als online bankieren en shoppen leiden tot grotere risico’s op besmetting met malware.

Advertenties