BKR-registratie voor mobiele telefoons van start

2 mei 2017

Per 1 mei 2017 moten mobiele aanbieders voor mobiele toestellen van 250 euro of meer eindgebruikers registeren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

Vanaf gisteren zijn de strengere regels voor contracten voor mobiele telefoons op afbetaling in werking getreden. Mobiele operators moeten eindgebruikers die een contract voor een mobiele telefoon, vaak in combinatie met een mobiel abonnement, willen afsluiten nu aanmelden bij de BKR. Dit geldt voor de betaling van deze contracten in maandelijkse termijnen.

Lening
Met de registratie moeten de aanbieders controleren of eindgebruikers wel kredietwaardig zijn om deze mobiele contracten af te sluiten. Hiermee moet worden voorkomen dat deze eindgebruikers zich opzadelen met extra schulden, zo is de gedachte achter de maatregel. De aankoop van een mobiele telefoon wordt vanaf gisteren voor de wet als een lening gezien. Met de maatregel harmoniseert de overheid nu voor mobiele telefoons de regelgeving die geldt voor andere leningen aan consumenten.

Advertenties