Q1 2017: Mondiale smartphonemarkt noteert matige groei

1 mei 2017

In het eerste kwartaal van 2017 is de mondiale smartphonemarkt met lichte cijfers gegroeid. Dit stellen de marktonderzoekers van IDC in hun meest recente kwartaalrapport.

Volgens de onderzoekers is de omzet van de wereldwijde markt voor smartphones in het eerste kwartaal van dit jaar met 4,3 procent gegroeid. In Q1 2017 gingen er in totaal 347,4 miljoen smartphones over de toonbank. Hoewel de smartphonemarkt is gegroeid, is de groei lager dan in voorafgaande jaren. Toen werden in de eerste kwartalen, volgens IDC, nog groeicijfers vanaf 10 procent gerealiseerd. De gunstige cijfers zijn volgens de marktonderzoekers ook een gunstig teken voor de rest van het jaar. Voor 2017 verwachten zij dat, na de enorme dip in 2016, de smartphonemarkt weer zijn weg naar boven zal gaan vinden en de eerste cijfers geven dar al een goede indicatie voor.

Marktaandelen
De mondiale markt voor smartphones wordt nog steeds aangevoerd door Samsung en Apple. Samsung wist in het afgelopen kwartaal het marktiederschap weer terug te krijgen. De grootste groeiers onder de fabrikanten zijn echter die uit China, zoals Huawei, OPPO en vivo. Deze fabrikanten krijgen nu ook meer invloed buiten hun thuismarkten, zo besluiten de onderzoekers van IDC.

Advertenties