Tele2: Smartphoneverkoop mogelijk omlaag

25 april 2017

Mobiele operator Tele2 verwacht dat de smartphoneverkoop via mobiele operators dit jaar zal afnemen. Dit ten gevolge van de nieuwe regelgeving rondom het geven van krediet waaraan mobiele operators nu ook moeten voldoen.

Uit de recente kwartaalcijfers van de mobiele operator over het eerste kwartaal van dit jaar van de jongste mobiele operator in ons land blijkt dat wordt verwacht dat minder Nederlanders via hun mobiele operator een smartphone, zoals bij een nieuw contact en een verlenging, zullen aanschaffen. Dit vanwege de nieuwe regelgeving voor mobiele operators als het gaat om het geven van krediet, wat de aanschaf van een smartphone via de operator eigenlijk is. Deze regelgeving wordt per 1 mei 2017 van kracht.

Regelgeving

De regelgeving houdt in dat de aanschaf van telefoons van 250 euro of meer in combinatie met een abonnement bij een mobiele operator moet voldoen aan de bestaande regelgeving voor leningen. Dit betekent dat de consumenten een BKR-notering krijgen en bij de aanschaf van de telefoon gegevens moeten afstaan over inkomen, woonlasten en andere leningen. Vervolgens moet de mobiele aanbieder berekenen of de bewuste consumenten de maandelijkse afbetalingen voor de telefoon kunnen voldoen.

Kwartaalcijfers
Tele2 kreeg er in het eerste kwartaal van 2017 in Nederland 16.000 klanten erbij. Volgens de mobiele operator en internetleverancier minder dan in de voorafgaande kwartalen. Redenen voor deze afname zijn opschoning van het eigen klantenbestand en de toegenomen concurrentie, aldus de mobiele operator.

Advertenties