Draadloos opladen neemt in 2017 flink toe

24 april 2017

De markt voor het draadloos kunnen opladen van mobiele devices, vooral smartphones, gaat in 2017 flink toenemen. Dit stellen de marktspecialisten van IHS Markit in een onderzoek.

 

Uit het onderzoek blijkt dat draadloos opladen van mobiele devices in populariteit toeneemt. Logisch gevold is dat ook het marktsegment voor deze toepassingen een flinke boost zal krijgen. In totaal zullen er dit jaar in totaal 325 miljoen draadloos oplaadbare mobiele devices over de toonbak gaan, 40 procent meer dan in 2016. Vooral zijn dit smartphones. De vraag van consumenten naar smartphones met dit soort devices neemt toe, zodat de markt deze vaker gaat aanbieden. Zo is Samsung als vanaf de S7 bezig met het standaard aanbieden van deze technologie. LG volgt binnenkort met de G6 en er wordt verwacht dat Apple deze technologie in de iPhone 8 gaat inbouwen. Mobiele telefoons wordt door de marktonderzoekers ook gezien als het instapmoment voor draadloos opladen. Inmiddels zou al bijna 35 van de Amerikaanse consumenten hebben aangegeven dat zij weleens draadloos een device hebben opgeladen. In 2016 was dit nog 25 procent.

Overige devices
Vanaf dit jaar zal de draadloos oplaadbare markt ook voor andere mobiele devices interessant gaan worden. De marktspecialisten verwacht dat ook fabrikanten van laptops deze technologie zullen gaan inbouwen. Daarnaast wordt ook de markt voor wearables als een nieuwe markt gezien voor draadloos opladen. De markt voor draadloos oplaadbare wearables gaat dit jaar 30 miljoen omvatten.

Advertenties