Onderzoek P3: Mobiele netwerk van T-Mobile het beste

21 april 2017

T-Mobile heeft het beste mobiele netwerk in Nederland, volgens onderzoek van P3 ccommunications in zijn jaarlijkse P3 Connect Mobile Benchmark.

 

Uit het onafhankelijke onderzoek naar de kwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken blijkt dat T-Mobile Nederland in totaal 956 van de 1.000 verdienbare punten behaalde. In de categorieën Voice en Data scoorde de mobiele aanbieder het hoogst van alle vier de Nederlandse mobiele aanbieders. Daarnaast worden door T-Mobile Nederland in drie de sub-meetgebieden, steden, dorpen en op verbindingswegen scores van rond de 95 procent gehaald. Verder boekt de mobiele operator zeer goede resultaten voor het streamen van video’s.

Benchmark
Alle Nederlandse mobiele aanbieders, naast T-Mobile Nederland ook KPN, Vodafone en Tele2, werden door P3 onderzocht. Daarmee is deze benchmark voor zowel consumenten, bedrijven en de mobiele operators zelf, het meest waardevolle onderzoek in de markt en vegroot de markttransparantie. De benchmark gebruikt een objectieve manier om de prestaties van verschillende mobiele netwerken met elkaar te vergelijken. Zo wordt er bij de tests gebruikgemaakt van rijdende meetwagens die testritten uitvoeren langs 17 grote steden, 19 kleinere woonkernen en verbindingswegen waarin en omheen gezamenlijk zo’n dertig procent van de Nederlandse bevolking verblijft.

Advertenties