T-Mobile levert infrastructuur LTE-verbindingen luchtvaart

20 april 2017

T-Mobile maakt bekend dat het, als onderdeel van pan-Europees project van moederbedrijf Deutsche Telekom en satellietbedrijf Immarsat, de technische infrastructuur heeft afgerond voor een mobiegrondnetwerk voor de luchtvaart.

Volgens de mobiele operator gaat hierbij om een Europees netwerk, het European Aviation Network (EAN) dat vliegtuigen in staat moet stellen om contact te maken met het internet via LTE-verbindingen via een speciaal LTE-grondnetwerk. Uitvoerders van dit netwerk zijn Deutsche Telekom en satellietdienstenleverancier Immarsat. Op deze manier moeten luchtvaartmaatschappijen in staat zijn hun reizigers aan boord snelle internet verbindingen te bieden.


Infrastructuur
In totaal zullen er in heel Europa voor EAN ruim 300 speciale LTE-masten worden geplaatst. T-Mobile Nederland heeft in dit kader de technische infrastructuur van het grondnetwerk voor het luchtruim boven Nederland en de Noordzee geïnstalleerd en geactiveerd. De eerste testen van het hele Europese netwerk zijn inmiddels succesvol afgerond en naar verwachting zal het netwerk nog dit jaar beschikbaar komen.

Advertenties