LTE vaker ingezet voor publieke diensten

13 april 2017

LTE wordt in toenemende mate ingezet door overheidsdiensten en dat gaat alleen nog maar toenemen. Vooral voor publieke veiligheidsdiensten, zo geven de onderzoekers van ABI Research aan in een recent rapport.

 

Volgens het rapport van de marktonderzoekers worden op LTE gebaseerde diensten voor de publieke veiligheid, Public Safety LTE, de komende drie jaar, tot 2020, steeds vaker ingezet. Vanaf 2020 gaat deze technologie normaal of mainstream worden. De omzet uit hardware in dit segment gaat met 30 procent per jaar groeien naar een totaal van 540 miljoen dollar in 2025. Met de LTE-netwerken kunnen overheden nieuwe functionaliteit toepassen als videostreaming, file sharing en real time analytics. Ook kunnen zij hiermee sensor grids en drones inzetten als nieuwe informatiebronnen.


Technologische ontwikkeling
De 3GPP-standaarden Release 13 en 14 beschikken over allerlei onderdelen die specifiek gericht zijn op publieke taken. Hiermee wordt mobiele public safety, eerder een niche-markt, langzaam mainstream gemaakt en krijgt het voldoende capaciteit om overal ter wereld te worden toegepast. Om de effectiviteit van Public Safety LTE te kunnen waarborgen, is het belangrijk volgends de specialisten van ABI Research, dat dit soort LTE-netwerken goed kunnen samenwerken met andere netwerken voor overheidscommunicatie, zoals Tetra en P25.

Landelijke dekking
De eerste landen die over een landelijk dekkend netwerk van Public Safety LTE zullen beschikken zijn de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Deze landen zullen al vanaf eind dit jaar of begin 2018 over deze netwerken beschikken.

Advertenties