Onderzoek: Beschadigingen smartphones nemen toe

12 april 2017

Het aantal beschadigde smartphones is de afgelopen twee jaar flink toegenomen, zo geven onderzoekers van Telecompaper aan.

 

Uit het onderzoek van de telecomspecialisten blijkt dat het aantal beschadigde smartphones dat wordt gerepareerd de afgelopen twee jaar is verdubbeld. In 2016 heeft minstens 9 procent van de ondervraagde smartphonebezitters het beeldscherm van zijn of haar toestel laten repareren. Twee jaar eerder, in 2014, ging het nog om 4 procent. Het aantal smartphones dat na beschadiging niet werd gerepareerd, bedroeg in 2014 nog 7 procent. In 2016 was dit toegenomen tot 10 procent. In totaal heeft 26 procent van de Nederlanders de afgelopen twee jaar te maken met schade aan zijn of haar smartphone.


Leeftijden spelen rol
De onderzoekers constateerden dat leeftijden van eindgebruikers een belangrijke indicatie zijn voor toestelbeschadiging of –reparatie. Vooral in de groep 12-19 jarigen was een sterke groei in het aantal reparaties waar te nemen. Van deze leeftijdscategorie heeft 20 procent in de afgelopen twee jaar het beeldscherm van hun smartphone laten repareren. Slechts 49 procent van de smartphones bleef bij deze jonge leeftijdsgroep schadevrij. Wanneer toestellen eenmaal worden gerepareerd, dan gaan mannen vaker naar een gespecialiseerde (web)winkel dan vrouwen. Vrouwen gaan vaker terug naar het punt van aankoop, zo besluit het onderzoek van Telecompaper.

Advertenties