Uitrol indoor 5G-netwerken loopt vertraging op

7 april 2017

De uitrol van 5G-netwerken voor indoortoepassingen gaat waarschijnlijk langer duren dan die voor normale5G-netwerken. Dit stellen onderzoekers van ABI Research in een recent rapport

 

Volgens het onderzoek loopt de uitrol van 5G voor toepassingen binnenshuis, zoals binnen publieke gelegenheden als stadions, pas later op gang komen dan die voor de normale 5G-netwerken.Pas vanaf 2021 zal de uitrol van indoortoepssingen op gang komen, terwijl 5G al in 2020 beschikbaar komt in de ‘buitenlucht’. Mobiele operators komen, aldus de onderzoekers, voor uitdagingen te staan als fronthaul/backhaul en massive MIMO. De onderzoekers verwachten veder dat er een geleidelijke overgang zijn die voortbouwt op de nu gebruikte LTE Advanced/Pro- technologie, om te voorkomen dat complete netwerken inclusief onderliggende infrastructuur in één keer volledig moeten worden vervangen.

Omzet
De hele 5G indoormarkt is tegen 2025 ongeveer een omzet waard van bijna 10 miljard dollar. Hieronder valt alle apparatuur als DAS-antennes, passieve DAS en repeaters. De mondiale omzet van mobiele en draadloze netwerken intern én buitenshuis komt dat jaar uit op 19 miljard dollar, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 15 procent.

Advertenties