Home > Branchenieuws, Consumenten, Mobiele applicaties, Mobiele beveiliging, Mobiele devices, Mobiele diensten, Mobiele technologie, Mobiele toepassingen > Onderzoek: Deel doorverkochte digitale apparaten bevat nog gevoelige informatie

Onderzoek: Deel doorverkochte digitale apparaten bevat nog gevoelige informatie

5 april 2017

Veel doorverkochte mobiele devices zitten nog vol met data van een vorige eigenaar. Dit beweert onderzoek van de internationale belangenorganisatie voor datavernietiging National Association of Information Destruction (NAID) in een recent onderzoek.

 

Volgens het onderzoek van de belangenorganisatie  bevat ongeveer 40 procent  van de onderzochte doorverkochte  mobiele devices van zakelijke eindgebruikers en consumenten nog gevoelige informatie van vorige eigenaren. Zo blijkt 50 procent van de tablets, 44 procent van de harde schijven en 1 procent van de mobiele telefoons gevoelige informatie te bevatten. Het gaat hierbij onder andere om bedrijfsgegevens, creditcardgegevens, inloggegevens en belastinginformatie.

Reactie
De belangenorganisatie is zeer verontrust over deze cijfers. Volgens CEO Robert Johnson van NAID is het cijfer van 40 procent schrikbarend als wordt bedacht dat miljoenen apparaten per jaar worden hergebruikt. De CEO stelt dat hiermee alleen nog het topje van de ijsberg is gevonden, omdat het onderzoek alleen met standaard tools is uitgevoerd. Wanneer mobiele devices  echt met forensische tools wordt gezocht, dan  verwachten de experts van NAID nog meer informatie te vinden.

Advertenties