Small cells steeds vaker gebruikt in indoortoepassingen

3 april 2017

Small cells worden steeds vaker uitgerold in indoor-locaties en u zelfs meer dan in outdoor-locaties. Dit blijkt uit de cijfers van marktonderzoeker IHS Markit over de markt voor small cells in het afgelopen jaar 2016.

 

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat de markt voor small cells in 2016, zowel indoor als outdoor, flink is toegenomen. De markt groeide met 26 procent ten opzichte van 2015 naar een totaalomzet van 1,5 miljard dollar. In totaal gingen er 1,7 miljoen small cells over de toonbank, maar liefst 43 procent meer dan in 2015. In de regio Azië – Pacific gingen de meeste small cells over de toonbank, 59 procent van het totaal. Noord-Amerika neemt de tweede plaats in, gevolgd door Europa op een derde plaats.

Indoorsegment groeit
Opvallend is dat voor de eerste keer er meer indoor small cells over de toonbank gingen dan outdoor- of rurale oplossingen. Veel groei kwam nog wel uit outdoor- en rurale oplossingen, maar indoor-uitrol neemt toe binnen het grootzakelijke en stedelijke segment. Small cells worden nu sterk ingezet in publieke gebouwen, zoals stadions.

Toekomst
Voor de langere termijn verwachten de experts dat de markt voor small cells tussen 2016 en 2021 jaarlijks met 8,4 procent toeneemt. In 2021 moet er een omzet van 2,2 miljard dollar in dit segment zijn. De winst die outdoortoepassingen opleveren zal nog hoger blijven dan die van indoortoepassingen, ondanks dat er minder outdoor small cells over de toonbank gaan, omdat deze per unit duurder zijn dan indoortoepassingen.

Advertenties