Canalys: Markt voor smart watches groeit dit jaar

29 maart 2017

Smart watches zullen dit jaar meer in trek zijn dan voorafgaande jaren, zo voorspellen de marktondeerzoekers van Canalys. Vooral de traditionele high-end horlogemakers gaan hiervan last ondervinden.

 

In tegenstelling tot veel andere onderzoeken, zien de marktexperts de smart watch-markt voor 20917 gunstig in. Volgens het rapport stijgt de verkoop van slimme horloges in 2017 met 18 procent naar een totaal van 28,5 miljoen stuks. De totale omzet die uit deze verkoop wordt gehaald, berekenen de experts op 10 miljard dollar. De verkoop wordt vooral gestimuleerd door een groeiend aanbod van high-end modellen. Ook de toename van de gemiddelde verkoopprijs van een smart watch neemt toe. De totale waarde van de markt voor smart watches komt in 2017 uit op twee derde van de waarde van de dure Zwitserse horlogemarkt.

Concurrentie
De onderzoekers signaleren verder dat smart watches steeds meer een goed alternatief vormen voor de high-end Zwitserse horlogemerken. Deze worden nu wel gedwongen om ook zelf met, op Android gebasereerde, smart watches op de markt te komen. Sommige klassieke horlogemakers twijfelen nog, mar er wordt verwacht dat zij aan het einde van dit jaar toch hybride ‘connected’ modellen gaan lanceren. Op deze manier hopen zij dan de tijdelijke daling van verkopen ten gunste van smart watches te kunnen stabiliseren, aldus de marktonderzoekers. Ze adviseren horlogefabrikanten wel om voor de langere termijn wel snel actie te ondernemen en met smart watches op de markt te komen.

Advertenties