Qualcomm wil LTE op feature phones laten werken

23 maart 2017

Traditionele mobiele telefoons of feature phones kunnen binnenkort toch gebruikmaken van 4G. Chipfabrikant Qualcomm heeft hiervoor een speciaal mobiel platform ontwikkeld.

 

LTE  en LTE-diensten op een feature phone is binnenkort een realiteit. Volgens de chipfabrikant moet zijn nu gepresenteerde 205 Mobile Platform ervoor gaan zorgen dat meer mobiele eindgebruikers wereldwijd kunnen profiteren van 4G en de diensten die daarvoor het beste geschikt zijn. Vooral gaat het hierbij om die mensen, vaak in opkomende markten, nu nog alleen entry-level mobiele telefoons gebruiken via 2G-, 2,5G en 3G. Door nu ook 4G voor feature phones geschikt te maken, kunnen vooral die mensen die nog geen geld hebben voor smartphones hiervan profiteren. Markten die worden genoemd, zijn onder meer India, Latijns-Amerika en Zuid-Oost Azië.

Operators
De komst van LTE naar de massa moet ook mobiele operators stimuleren om meer 4G-diensten uit te rollen, zoals VoLTE of VoWiFi. De stap van Qualcomm lijkt ook in een recente trend naar nostalgia te passen. Tijdens MWC 2017 presenteerde HMD Global al de nieuwste versie van de klassieker Nokia 3310.

Advertenties