Onderzoek: 4G leidt niet tot minder WiFi-gebruik

22 maart 2017

Nederlanders gebruiken niet minder WiFi als zij een 4G-abonnement krijgen. Dit concluderen de marktexperts van Telecompaper in een recent onderzoek. Het is zelfs toegenomen.

 

4G als mobiele internettoegangtechnologie en WiFi zijn in Nederland nog steeds erg aan elkaar gewaagd en misschien zelfs complementair, zo stellen de specialisten in hun rapport. Zij ontdekten dat juist het WiFi-gebruik onder respondenten met een 4G-abonnement juist is toegenomen. Gaf eerder 34 procent van de onderzochte 4G-abonnees aan dat zij meer WiFi zijn gaan gebruiken, nu is dit gestegen naar 37 procent. Ongeveer 15 procent geeft aan wel minder WiFi te gebruiken. Het percentage dat aangeeft niet meer en niet minder WiFi te gebruiken na een 4G-abonnement ligt nog steeds min of meer stabiel op 46 procent.

Gebruik 4G
In Nederland gebruikt nu iets meer dan de helft, 51 procent, van alle mobiele abonnementshouders 4G, aldus onderzoek van Telecompaper. In september 2013 was dat bijvoorbeeld nog maar 2 procent. Daarnaast zou 69 procent van alle Nederlanders eind 2016 een voor 4G geschikt mobiel toestel hebben. In 2015 was dit nog 54 procent en in september 2014 14 procent.

Advertenties