Big data en analytics toepassingen oplossingen populair in telecomsector

17 maart 2017

Hard- en software voor big data en analytics zijn binnen de telecomsector flink in opmars. Telecombedrijven geven hier steeds meer geld aan uit, aldus de marktspecialisten van IDC in een recent onderzoek.

 

Volgens de marktspecialisten is de telecomsector een van de snelstgroeiende sectoren als het gaat om uitgaven aan het gebruiken en analyseren van grote hoeveelheden data. Dit jaar zullen de uitgaven hiervoor van de sector in totaal 150,8 miljard dollar bedragen. Dit is een toename van 12,4 procent ten opzichte van 2016. In de komende drie jaar, tot 2020, zullen deze uitgaven binnen de telecomsector jaarlijks met 11,9 procent stijgen tot een totaal van ruim 210 miljard dollar in 2020.

Praktijk
Telecombedrijven zetten big data en analytics vaak in om inzicht te krijgen in hun bedrijfsvoering. Vaak wordt deze technologie ingezet voor klantenbehoud, churn. Daarnaast worden ook vaak de grote hoeveelheden data geanalyseerd die uit de netwerken komen om te bepalen waar en welke investeringen in deze netwerken moeten worden gedaan, of de netwerkcapaciteit moet worden verbeterd of worden geoptimaliseerd.

Overige sectoren
In hun onderzoek keken de experts van IDC ook nog naar het big data & analytics-uitgaven in andere sectoren. De banken geven op dit moment nog meer geld uit aan dit soort toepassingen en oplossingen dan de telecomsector. Het percentage bestedingen in deze sector groeit jaarlijks met 13,3 procent. De verzekeringssector en de investeringsbedrijven zitten op 12,8 procent. De industrie, overheden en zakelijke diensten zijn nu de sectoren waarin het meeste geld wordt uitgegeven. In totaal geven deze sectoren samen dit jaar72,4 miljard dollar uit aan big data & analytics.

Advertenties