Onderzoek: Nederland aan kop met WiFi-gebruik

16 maart 2017

Nederlanders gebruiken wereldwijd het vaakst een WiFi-verbinding met mobiele devices. Dit stellen onderzoekers van OpenSignal in een vorige maand gepubliceerd rapport.

 

Volgens het onderzoek staan Nederlanders bovenaan de mondiale ranglijst als het gaat om het gebruik van WiFi met mobiele devices. De specialisten geven aan dat Nederlanders gemiddeld 68,5 procent van de tijd die zij mobiel met het internet zijn verbonden, actief zijn via een WiFi-verbinding. Andere vijf landen die veel actieve WiFi-gebruikers hebben zijn België, China, Duitsland en Canada.

Effect 3G- en 4G-netwerken
Een opvallende conclusie van de experts van OpenSignal is dat uit het onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van goede dekkende 3G- en 4G-netwerken, zoals in Nederland, geen negatieve  invloed heeft op het WiFi-gebruik om met mobiele devices te internetten. Zo bleek in 38 landen dat ondanks de aanwezigheid van goede 3G- en 4G-netwerken mobiele gebruikers vaker via WiFi dan via mobiele netwerken mobiel online gaan. Mobiele gebruikers gebruiken WiFi vaak om juist cellulaire toegang aan te vullen. Ook zorgen mobiele operators ervoor dat via offloading om mobiele netwerken te ontlasten eindgebruikers WiFi-netwerken gebruiken voor mobiele internettoegang.

Advertenties