Home > Branchenieuws > Juniper Networks: Opkomst 5G-diensten moet in balans zijn met gebruikersverwachtingen

Juniper Networks: Opkomst 5G-diensten moet in balans zijn met gebruikersverwachtingen

14 maart 2017

De opkomst van 5G moet wel in balans zijn met de verwachtingen van zakelijke eindgebruikers die hun bedrijven nog verder willen transformeren en nieuwe businessmodellen willen ontwikkelen. Dit stelde de leverancier van netwerkproducten Juniper Networks recent tijdens een recente online bijeenkomst van de operator Telefónica.

 

Tijdens de recente online bijeenkomst stelde de netwerkspecialist dat de opkomst van 5G voor bedrijven belangrijke gevolgen heeft. Niet alleen nemen het aantal mobiele verbindingen toe, maar er komt ook meer mobiel verkeer over deze verbindingen en de beveiligingseisen hiervoor nemen ook toe. Bedrijven moeten zich er daarom goed op de komst van 5G voorbereiden om de balans tussen enerzijds deze omstandigheden en anderzijds de verwachtingen stabiel te houden.

Flexibele en veilige IP-netwerken
In de discussie stelde Juniper Networks daarom dat alleen flexieble en vooral veilige op IP gebaseerde netwerken voor bedrijven de beste uitkomst bieden. Volgens de netwerkspecialist kan een goede 5G-netwerkarchitectuur alleen zijn doelen halen als het flexibel, veilig en geautomatiseerd genoeg is. Om hiervoor te zorgen, moeten bedrijven binnen hun eigen IT-infrastructuur vooral  interoperabele technologieën voor Network Functions Virtualization (NFV) en Software-Defined Networks (SDN) implementeren. Deze technologieen geven volgens Juniper Networks de benodigde elasticiteit, met lager risico, om netwerkfuncties snel en soepel in te zetten en te laten groeien of inkrimpen naar gelang de gebruikersbehoefte.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws