GSMA: Mobiele gelddiensten belangrijk voor economische groei

14 maart 2017

Mobiele gelddiensten zijn steeds belangrijker voor economische groei in opkomende marken. Dit constateren de marktexperts van de mobiele brancheorganisatie GSMA in een recent onderzoek.

 

Uit het onderzoek van de branchespecialisten blijkt dat mobiele gelddiensten het wereldwijd goed doen. Vooral in zich ontwikkelende en opkomende markten. Eins 2016 waren er wereldwijd meer dan een half miljard mobiele geldaccounts geregistreerd in een totaal van 92 landen. Vooral komt dit door de sterke groei van mobiele operators, die volgens de basis vormen van het succes van deze diensten. Van de half miljard geregistreerde accounts zijn er zo’n 174 miljoen zeer regelmatig actief. In totaal zijn er nu wereldwijd 35 mobiele gelddiensten actief met meer dan 1 miljoen eindgebruikers.

Ontwikkelende en opkomende markten
De onderzoekers stellen verder dat ontwikkelende en opkomende markten het meest profiteren van mobiele gelddiensten. In deze markten zorgen dit soort mobiele diensten voor groei van de economie, het verbeteren van de transparantie in deze landen en groei van het GDP. Daarnaast zorgen dit soort diensten er ook in toenemende mate ervoor dat honderden miljoenen mensen kunnen beschikken over diensten waartoe ze anders geen toegang hadden gehad, mensen mobiel geld kunnen gebruiken voor het betalen van scholen, pay-as-you go zonne-energie en internationaal geld naar huis kunnen sturen. Ook leidden mobiele gelddiensten tot meer productiviteit, banen en minder corruptie.

Advertenties