IDC: Bedrijven gaan meer investeren in IoT

13 maart 2017

Bedrijven investeren op dit moment flink in het Internet of Things (IoT) en maken hiervoor veel geld vrij in hun IT-budgetten. Dit concluderen de marktexperts van IDC in een recent onderzoek. Toenemende investeringen zijn in all bedrijfssectoren zichtbaar.

Uit het onderzoek IoT IT Infrastructure Survey van de marktonderzoeker blijkt dat bedrijven veel investeren in het IoT. Het zijn vooral de telecomaanbieders, de hightech-industrie, de maakindustrie en de bouwsector die op deze technologie-infrastructuur inzetten. Of deze toepassingen hen daadwerkelijk helpen, hangt af van de manier waarop deze bedrijven voordeel weten te halen uit nieuwe raamwerken voor low power-connectiviteit, netwerkvirtualisatie, data analytics aan de rand van hun bedrijfsnetwerken en via cloudgebaseerde platformen.

Gevraagde technologie
De onderzoekers keken ook naar wat precies bedrijven zoeken als technische IoT-implementaties.Grootzakelijke IoT-gebruikers hebben een voorkeur voor WiFi-, Bluetooth low energy (BLE)-toegangstechnologieen voor IoT-toegang. Deze technologieën worden, aldus het onderzoek, op de voet gevolgd door Long Range Wide-Area Networks (LoRaWAN) en narrowband IoT (NB-IoT). Belangrijk voor de keuze van een technologie zijn mogelijkheden voor data analytics, patroonherkenning op de plek waar de data wordt gecreëerd en correlaties.

Rand netwerk
Daarnaast constateren de specialisten van IDC dat bedrijven hun leveranciers vooral ook evalueren of zij het IoT naar de rand van hun bedrijfsnetwerken kunnen brengen. Zij willen vooral het IoT daar implementeren. Ook zoeken bedrijven steeds vaker naar publieke clouddiensten voor het IoT. Dit heeft tot gevolg, aldus IDC, dat het IoT ook steeds een grotere rol gaat spelen binnen networking, software en storage.

Advertenties