Europese kabelsector sterk in de lift

10 maart 2017

Het gaat goed met de Europese kabelsector. Dit constateren de marktexperts van IHS in opdracht van het deze week in Brussel gehouden Cable Congress.  Vooral breedband draagt bij aan de groei van de omzet.

 

In hun onderzoek constateren de marktexperts dat de kabelsector in het afgelopen jaar 2016 met 4,6 procent toenam tot een totale omzet van 23,45 miljard euro. Vooral de sector breedbanddiensten droeg bij aan de groei van deze omzet. Breedbanddiensten via kabeltechnologie steeg in Europa met 7,5 procent tot een omzet van 7,7 miljard de euro. Inmiddels bedraagt het marktaandeel van breedband binnen de kabelomzet 32,8 procent. De omzet uit vaste telefonie via de kabel steeg met 2,1 procent naar een totale omzet van 4,83 miljard euro.

Televisie
Televisie neemt binnen de kaelsector nog steeds het meeste percentage in binnen de Europese kabelsector. In 2016 steeg het aandeel hiervan naar 46,5 procent van de totale omzet. De omzet uit televisiediensten steeg vorig jaar met 7,7 procent naar 10,91 miljard euro. Vooral VoD-diensten waren debet aan de groei van dit segment. Inmiddels bereikt kabel twee derde van de consumenten, 66,3 procent, die digitale televisiediensten afnemen.

Advertenties