Onderzoek: Internet of Things (IoT) steeds vaker aangevallen

9 maart 2017

Het aantal aanvallen op het Internet of Things neemt sterk toe. Dit constateren experts van de Amerikaanse operator AT&T in een recent onderzoek. Dit heeft grote invloed op de beveiligingsstrategieën van bedrijven, aldus de experts.

 

In het onderzoeksrapport The CEO Guide to Data Security geeft de Amerikaans operator aan dat cyberaanvallen alleen maar blijven toenemen. Met de komst van het IoT wordt dit alleen nog maar erger. Inmiddels zou het aantal aanvallen van kwaadwillenden op deze laatste datatechnologie met 400 procent zijn toegenomen. Dit vereist dat bedrijven snel maatregelen gaan nemen. Vooral als het gaat om het beschermen van statische en dynamische gegevens en natuurlijk de gegevens die zich in de cloud bevinden.

Ontbreken beveiliging
Toch hebben veel bedrijven hun beveiliging nog niet op orde, zo stelt het rapport. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de respondenten aangeeft dat zij de afgelopen drie jaar hun digitale beveiligingsconstructies niet hebben verbeterd. Dit terwijl veel respondenten aangeven dat zij gedeeltelijk of helemaal overstappen op cloudomgevingen waarbij traditionele reactieve beveiliging vaak niet meer voldoende is.

Maatregelen
Om bedrijven te helpen, geven de experts van AT&T een aantal tips om hun beveiliging weer op orde te krijgen. In de eerste plaats moeten bedrijven hun systemen voor toegangsbeheer en identiteitscontrole een update geven. Ook helpt SDN om kwaadwillenden toegang te weigeren tot gevoelige bedrijfsgegevens. Veder moeten bedrijven dreigingsanalyses implementeren en gevirtualiseerde beveiligingstoepassingen gebruiken. Tot slot moeten bedrijven Incident Response Teams maken die snel beveiligingsproblemen kunnen aanpakken.

Advertenties