WiFi meestal niet gratis aan boord van vliegtuigen

8 maart 2017

WiFi aan boord van vliegtuigen is in de meeste gevallen nog steeds prijzig in de economy class. Dit constateert een onderzoek van de in reizen gespecialiseerde metazoekmachine Kayak.

 

Uit het rapport van de zoekspecialisten blijkt dat gratis WiFi aan boord voorlopig nog alleen voor business class reizigers weggelegd. Passagiers in de economy class moeten nog betalen. Alleen bij budgetmaatschappij Norwegian is onbeperkte WiFi aan boord gratis. Emirates beidt gratis 10 MB aan data en Qatar Airways biedt een kwartier gratis internetten in de lucht.

Tarieven
Reizigers die liever flexibel internet gebruiken, kunnen zogenoemde databundels in de lucht aanschaffen. De WiFi-dienst met de meeste waarde voor economy-passagiers wordt aangeboden door vliegmaatschappij Air Berlin met 20 MB voor 4,50 euro. Wanneer passagiers tijdens een vlucht lang willen internetten, zijn ze het beste uit bij SAS Scandinavian Airlines. Hier betalen passagiers in de goedkope klasse binnen Europa 6 euro voor WiFi aan boord, wanneer ze binnen Europa vliegen. Aer Lingus vraagt 7,95 euro voor een uur. Bij American Airlines en Iberia betalen passagiers 8,99 euro per uur en 29,99 euro voor 24 uur toegang tot het internet. Bij Lufthansa wordt een tarief van 17 euro gehanteerd voor passagiers die de hele vlucht WiFi willen hebben of 9 euro per uur. KLM biedt alleen nog WiFi aan boord van zijn Dreamliner-toestellen en 1 B777-300. 24 WiFi in de lucht aan bord van de blauwe vogel kost 19,95 euro en een uur 10,95 euro.

 

Advertenties