Onderzoek: Mobiel app-gebruik neemt af in Europa

7 maart 2017

De groei van zowel nieuw gebruik van mobiele apps bereikt in Europa een plafond, aldus onderzoek van Adobe. De daling in onze regio volgt op een duidelijke neerwaartse trend in de Verenigde Staten.

 

Uit een recent Adobe Digital Insights-onderzoek blijkt Europa de trend uit de VS te volgen dat het aantal geïnstalleerde mobiele apps daalt. Het aantal geïnstalleerde mobiele apps in onze regio is sinds 2014 al met 38 procent gedaald. Het gebruik van mobiele apps daalde met 28 procent. Wel is er een lichte stijging van 4 procent te zien in het aantal geopende apps. Andere ontwikkelingen die de onderzoekers noteren, zijn dat Zo’n 50 procent van de apps wordt nog altijd meer dan tien keer gebruikt na download.

Groei dataverkeer
Het dataverkeer dat afkomstig is van mobiele apps, groeit wel wereldwijde dataverkeer vanaf mobiel en apps . In januari 2017 groeide dit percentage met 9 procent.  Dit komt onder meer door de verkoop van mobiele devices rond Kerst. Verder steeg de smartphone-adoptie in ontwikkelingslanden zo’n 3 procent  sneller dan in welvarende landen. Hoewel de groei van het internetgebruik in Europa en de Verenigde Staten verzadigd is, is de sterke groei van het aantal verkochte smartphones in India, China en Brazilië exclusief verantwoordelijk voor de stijging van het aantal nieuwe internetgebruikers in deze landen. Zuid-Amerikaanse landen groeien het snelst in smartphone-adoptie.

Advertenties